mycomputer.BG

Очаква се одобрение за изгаряне на РДФ и биомаса в „Топлофикация –Перник”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 286 | Брой коментари 0
12:22 24.06.2019

    От "Топлофикация Перник" АД разпространиха съобщение до медиите, според което се очаква съвсем скоро тяхното инвестиционно предложение за изгаряне на РДФ и биомаса в производството на електрическа и топлинна енергия, да бъде одобрено.

"Топлофикация Перник" АД са подали своето инвестиционно предложение, в което заявяват намерение да изгарят биомаса, РДФ и шисти. От дружеството обявиха, че през този период тече сериозна кореспонденция с РИОСВ - Перник, като от държавния орган са изискали да се изготви здравна оценка от внедряването на проекта.

Изпълнителният директор на "Топлофикация Перник" АД съобщи, че оценката на здравните власти за осъществяване на проекта е положително и в момента подготвят писмо, с което да информират РИОСВ - Перник за това.

Ръководителят на дружеството инж. Любомир Спасов обясни, че според направения детайлен анализ за оценка на ефекта от начинанието, внедряването на новите горива в енергийния микс на "Топлофикация Перник" АД ще окаже благоприятно влияние върху финансите на дружеството, като заедно с това ще допринесе за чувствително подобряване на екологичните показатели за изпусканите емисии в атмосферния въздух, което ще бъде осезаемо и за живеещите на територията на Перник и околните населени места.

Ако думите на инж. Спасов са верни, с осъществяване на проекта на дружеството, перничани ще могат да се радват на по-чист въздух, от което качеството на живот в района би трябвало да се подобри. /Дир бг        

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени