Обмислят свалянето на извънредното положение преди 13 май

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1658 | Брой коментари 0
11:42 25.04.2020

От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи. Това заяви премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци. С него беше заместник-регионалният министър Николай Ненков.

Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май. Борисов уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това.

"Обмисляме закон, който да задължава например носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките - да могат кредитите да не се изплащат в сроковете и", коментира министър-председателят.

"Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", коментира премиерът.

"За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме", категоричен бе министър-председателят, но това трябва да стане планомерно. Той коментира, че България  е като изолиран остров, но е "хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане", за да се види, че ситуацията е сериозна.

Премиерът коментира, че на всеки му омръзва, тъй като вече това продължава повече от 40 дни и ще се мисли постепенното облекчаване, "за да не психясват хората". И заяви, че извънредното положение не дава някакви правомощие на властите. "Това са глупости за следенето на граждани", отбеляза още той.


 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени