mycomputer.BG

Областният управител приветства "АК Електрик" АД с 25 годишнината от създаването на компанията

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 708 | Брой коментари 0
20:26 01.11.2019

Областният управител бе сред официалните гости на празника за 25-ата годишнина от създаването на AQ GROUP AB, Швеция.

Събитието се проведе в дъщерното дружество на шведския световен гигант в производството на метални конструкции и машини, както и на електрически табла за управление.

В приветствието си към домакините, представители на институции и фирми, губернаторът подчерта, че през годините компанията се е утвърдила като желан, надежден и предпочитан партньор:

""АК "Електрик" АД е предприятие от инвеститорски клас А на територията на община Радомир. Тук работят над 800 души при средна работна заплата от 850 лв. Ръководейки се от иновативните професионални международни стандарти, "АК Електрик" залага на корпоративната и социалната отговорност. Предприятието подкрепя начинания и инициативи в сферата на образованието, инфраструктурата и значими проекти, свързани с общността.".

Изпълнителния директор на "АК Електрик" инж. Емил Николов представи ценностите и мисията на фирмата, подчертавайки:

"Ние сме съвременните будители на индустриализацията на града и околностите. От името на фирмата и групата благодаря на всеки един от служителите, специалистите, партньорите ни за усърдието, за да достигнем нивото на развитие и растежа, които имаме в момента.".По повод годишнината губернаторът връчи на инж. Николов почетен плакет благодарствен адрес.

Завод "Електрик" в Радомир става част от AQ Group през 2003 г. Днес „АК пластроник" има цехове за пластмасови детайли и насищане на платки и работи основно за ABB. Самата група е създадена 1994 г. и има 26 завода в 12 държави. За 2016 г. оборотът й е около 350 млн. евро, а заетите са над 5300 души.Клиенти на „АК Електрик" АД гр. Радомир са глобални индустриални лидери като General Electric, ABB, Alston, Atlas Copco, Bombardier, Ericsson, Getinge, Munters, Tetra Pak, Volvo.

През миналата година фирмата направи голяма инвестиция в размер на 6 млн. евро с откриването на нов цех за електростатично боядисване на метални детайли, като се очаква с това да бъдат привлечени още клиенти от автомобилната и влаковата индустрия.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени