mycomputer.BG

Някои нации забравиха за тоалетната хартия, вече се презапасяват с вино, бира и шоколад

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 131 | Брой коментари 0
08:34 04.04.2020

Тоалетната хартия вече не е проблем. Рафтовете в супермаркетите са заредени. Вместо санитарния продукт испанците панически купуват бира, вино, маслини, картофен чипс и шоколад, предаде ДПА.

Или поне ги консумират повече от обичайното на фона на националната карантина, въведена на 15 март, сочат пазарни данни.

Според изданието Inforetail миналата седмица испанците са закупили 80 процента повече бира и 60 процента повече вино в сравнение с предходната.

Още по-популярни се оказват маслините - продажбите им са се повишили с 94 процента.

Увеличение с между 76 и 87 процента се отчита и в продажбите на картофен чипс, шоколад, сладолед и аншоа.

Испанците, които обикновено се социализират по кафенета и на открито, сега "отварят" собствени барове у дома, коментира всекидневникът "Паис".

Психоложката Олга Кастаниер проследява промененото поведение на своите сънародници по отношение на пазаруването до тревожността, причинена от вируса и стриктния полицейски час.

"Човек не яде пържоли, когато е подложен на голям стрес. В подобни ситуации тялото жадува за захар и мазнини", казва Кастаниер пред "Паис".

"Сега ще се срещна с приятелите си в Скайп, за да пийнем няколко бири", признава психоложката./БТА

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени