Нова шашма: Перничани жестоко прецакани с високи сметки за вода при "сухия режим"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2045 | Брой коментари 0
10:03 02.12.2019

Водомерите на перничани се въртят, а сметките им растат дори в часовете, когато водата е спряна. Оказва се, че виновна за това е тягата, която се получава при отваряне на крана към празната тръба, пише „Телеграф”.

За „иновацията” алармира Алекс Павлов във фейсбук групата „Видяно в Перник”. „Хора, очаквайте високи сметки за вода! Днес платих 60 лева за вода за миналия месец и като ги попитах откъде е тази сметка, ми казаха, че като пуснете чешмата и само въздух излиза, той се отчита на водомерите!”, разказва потребителят.

„Това е нищо, аз имам сметка за 104 лева – за въздух ли е, за вода ли е, не знам”, оплаква се друг перничанин.

 „Задължително затваряйте добре крановете на чешмите си при спряно водоподаване! Това е не само за да не наводните дома си, ако водата дойде, докато не сте вкъщи, но и защото при отворени кранове към празни тръби се получава тяга – промяна в налягането, която сменя показанията на водомера”, поясни водопроводчик.

 Починал жител на Перник пък е бил осъден от местното ВиК за неплатени сметки. До куриоза се стигнало, след като инкасаторката му написала 50 кубика, без да отчита уреда на умрелия.

„Делото е водено за починал човек и явно не са го търсили, а и не са ходили в отвъдното. Когато засякохме водомера, се установи, че починалият човек няма как да е пускал вода, но инкасаторката  е писала. Когато отидохме във ВиК, ни казаха, че фирмата, водила делото, вече била прекратила договора, но си платихме за пълния абсурд”, споделя близък на починалия.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени