mycomputer.BG

Не само шофьорите, но и пътниците ще се проверяват за глоби на границата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 358 | Брой коментари 0
08:25 12.06.2020

Не само шофьорите, но и пътниците в колите ще се проверяват за глоби на най-големите гранично-пропускателни пунктове, съобщи пред журналисти Иво Писанов от "Пътна полиция". На пасажерите няма да се взимат книжките, ако имат връчени, но неплатени санкции, но ще им бъдат връчвани наказателни постановления, които не са получили.

Както стана известно вчера, шофьорите с връчени, но неплатени глоби, могат да се издължат на място, на специално монтиран терминал. При положение че нямат пари или не искат да платят, книжката им се отнема на място, а ако автомобилът се води на тяхно име, той се спира от движение. Свидетелството за управление и статутът на колата се възстановяват след плащане на дължимите суми.

Претенции се предявяват само за глоби, на които давностният срок не е изтекъл. Иво Писанов също защити тезата, че не се ограничава свободното движение, въпреки че шофьор, който е сам в колата или в нея няма друг правоспособен водач и му бъде отнета книжката, няма как да продължи пътя си./Дневник бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени