Не давайте мобилни устройства на детето поне час преди лягане

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1040 | Брой коментари 0
13:07 07.01.2019

Децата трябва да преустановят гледането на екраните на телевизора и на мобилните устройства най-малко един час преди лягане, пише в. "Дейли мейл".

Изданието цитира препоръките на Кралския институт по педиатрия и детско здравеопазване. Британските специалисти са събрали многобройни данни, според които времето, прекарано пред екрана, може да се отрази неблагоприятно върху детския сън. А недоспиването е свързано с опасни здравни последствия.

За пръв път британските педиатри от Кралския институт публикуваха указания, предназначени за родителите и как те да контролират времето, прекарано от техните деца пред екраните. По този начин ще могат да бъдат избегнати здравните рискове, на които са изложени децата. А злоупотребата с екранното време води до нездравословно хранене, заседнал начин на живот и влошено психично здраве.

Според британските здравни експерти екранното време на децата не трябва да се бие с часовете за хранене, за сън и за семейно общуване. Децата най-добре усвояват нещата, следвайки чуждия пример. Поради тази причина педиатрите препоръчват родителите да дават личен пример в семейството, и те самите да изключват дисплеите при първа възможност. И най-вече един час преди лягане./Новини бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени