mycomputer.BG

Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове в Перник се прие с пълно мнозинство

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.06.2020 | Прочитания 153 | Брой коментари 0
14:50 03.06.2020

Общинският съвет прие с пълно мнозинство предложената от община Перник Наредба за финансовото подпомагане на местните спортни клубове. С това след дълги години опити финансирането на спортните клубове в Перник вече е регламентирано. Методиката, на която се основава наредбата ясно разграничава детско-юношеския спорт от този в представителната група при мъже и жени. Предвижда се финансиране и на любителски спортни клубове, участващи в областни и регионални състезания, както и клубове, работещи изцяло с подготвителни групи.

Освен това, за първи път в точкуването се разграничават индивидуалните и колективните спортове. Според наредбата във финансирането за индивидуалните спортове дял имат броят на държавните първенства, в които участват състезателите, а при колективните спортове - достигнатият етап в първенствата и броят на мачовете във финалната фаза. С утвърждаването на наредбата напълно се елиминира субективният фактор при разпределянето на средствата за спорт.

Двата отбора, които участват в професионални групи – ФК „Миньор“ и ВК „Миньор“ ще бъдат финансирани съгласно изискванията на Закона за минималната държавна помощ и не попадат в обхвата на наредбата.

Предложеният проект за регламент получи голяма подкрепа от спортните клубове още по време на проведеното публично обсъждане през февруари.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени