“Мила Родино”с прекрасна изненада за децата на Перник по повод 1-ви юни

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 31.05.2020 | Прочитания 230 | Брой коментари 0
08:32 31.05.2020

Патриотичната кампания на областния управител намира нов израз за един от най-хубавите празници-Денят на детето. За 1-ви юни малчугани в града ще получат лично от инж.Емил Костадинов пъстри книжки и балони.”Вярвам,че едни от най-силните и запомнящи се емоции на децата са тези от любимите им приказки.Българският фолклор ни е завещал толкова много прекрасни истории, разкази, гатанки, пословици.И във всички тях има толкова много мъдрост и поука. Насърчаването на познаването на родните автори и творчество е мисия.Както за мен като млад човек и областен управител, така и за всички родители, баби, дядовци, учители”, споделя той.

Иван Вазов, Йордан Йовков, Елин Пелин, Алеко Константинов са само част от авторите,чиито вечни произведения ще зарадват децата в поредната част от родолюбивата инициатива “Мила Родино”. Пъстрите илюстрации и увлекателността на четивото са добър повод и родителите да си припомнят литературните ни класици.

“Сюжетите от избраните книжки са вечни-децата ги четат по един начин, ние, възрастните, намираме част от живота си в тях. Надявам се да дадем още един повод на перничани да си припомнят колко много сила и светлина има у нас, българите”, допълва инж.Костадинов.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени