„Майсторите на танца” правят хореографията на „Пирин фолк”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 140 | Брой коментари 0
07:38 28.08.2019

Пернишкият ансамбъл „Майсторите на танца“ прави хореографията на XXVII издание на традиционния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин фолк“ в Сандански. Фестивалът ще се проведе на 30, 31 август и 1 септември.

За първи път хореографиите на престижния фестивал са поверени основно на „Майсторите“ от  Перник. Интересен факт е, че танците за 30-те конкурсни песни се изработват специално и успоредно в три европейски държави – Франция, Румъния и България.

„В момента една част от „Майсторите на танца“ е на турне във Франция, друга – в Румъния. Останалата част от нашия ансамбъл има ангажименти в България. На „Пирин фолк“ ще вземат участие 20 танцьори, разпределени на три групи. Всяка от тях се намира в различна държава и в нея изработва хореографиите. В днешното интернет и дигитално общество това не е никакъв проблем, разказва художественият ръководител Красимир Димитров. За нас този фестивал е нещо голямо, престижно и стойностно. Чест е да дебютираме на тази сцена и обещаваме красив и емоционален танцов „съпровод“, сътворен в различни точки на Европа“, допълва той.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени