Coca Cola

„Магията на Сурва“ през детските очи бе представена на изложба в ОДК

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 260 | Брой коментари 0
18:47 23.01.2020

Днес в ЦПЛР – ОДК бе открита традиционната детска изложба, посветена на местния обичай Сурва. Изложбата включва 40-те най-добри художествени произведения на ученици от пернишките училища. Изложбата под наслов „Магията на Сурва“ бе открита от зам.-кмета на община Перник Стефан Кръстев и директорът на художествената галерия Елена Темелкова.

Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на община Перник Станислав Владимиров.

„Пернишката Сурва има много лица, безброй поклонници и всеотдайни радетели на неповторимата и вечно млада традиция на нашите деди. Едно от тези лица виждаме и днес. Тази изложба от детски рисунки е живата връзка между традицията и бъдещето“, каза Стефан Кръстев.

„Сурва е надеждата, че там някъде под пламенния танц на сурвакарите се крие добрината. Звънците огласят земята, за да прогонят злото, за да ни покажат, че можем да постигнем това, което искаме, ако сме заедно. За да ни покажат, че на каквото и да ни учи животът, сърцето трябва да вярва в чудеса“, добави зам.-кметът.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени