"Магически процедури" ще връщат Шумахер към живота

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 388 | Брой коментари 0
06:17 15.01.2020

Легендата от Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде лекуван с "магически процедури", в които се използват стволови клетки. Германецът, който е седемкратен световен шампион е настанен в една от парижките клиники в отделение по сърдечно-съдова хирургия. С него работи кардиологът Филип Менаш, който е сред най-големите имена в стволовата терапия. Не се съобщава как точно обаче ще бъде проведено лечението.

Семейството на Шумахер пази тайна, а съпругата му Корина каза само, че мъжът ѝ е в "най-добрите" ръце.

Професор Жан-Франсоа Пайен, който участва в лечението, обяснява пред "Експрес", че е разработен план, който е за период до три години, в които трябва тялото на Шумахер да се регенерира.

Според една от версиите, стволовите клетки ще лекуват нервната система на легендарния пилот, но ефективността на този метод все още не е доказан научно.

В края на 2013 година Шумахер удари лошо главата си при спускане със ски, след което бе подложен на множество операции и от няколко години се възстановява./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени