Back to school2

Мъж излезе от затвора и изнасили жена в Перник, връщат го отново на "топло"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1115 | Брой коментари 0
08:40 06.02.2019

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Перник съдът е признал за виновен М.К. (на 42 години) за изнасилване, извършено от него в условията на опасен рецидив.През 2009 г. подсъдимият К. бил осъден за убийство на петнадесет години „Лишаване от свобода“. Осем години по-късно бил предсрочно освободен от изтърпяване на останалата част на наказанието по присъдата.

След като излязъл от затвора той се свързал с негов братовчед – С.А., който му намерил работа на строителен обект в гр. Перник и му разрешил да живее известно време в жилището му. За да може да изпълнява постановената му пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, М.К. се регистрирал на адреса на братовчеда си.

В същия имот, освен С.А., живеела малолетната му дъщеря и приятелката му А., с която той живеел на семейни начала.

Една вечер през м. март 2018 г. С.А. и детето отишли на гости. М.К. останал в дома с А. Възползвайки се от това обстоятелство, той опрял нож до гърлото на жената и с нетърпящ възражение тон й заповядал да се съблече, за да правят секс. А. силно се уплашила, тъй като знаела, че преди години мъжът е бил в затвора за убийство. Въпреки противопоставянето й, той осъществил насилствен полов акт с жената на дивана в хола, като през цялото време насочвал ножа към нея.

След случилото се М.К. продължил да живее в жилището на С.А. На няколко пъти той отново извършил съвкупление с А., въпреки волята й. С цел сломяване на съпротивата й, той нанасял на пострадалата удари с юмруци в лицето. Заплашвал я, че ако сподели на някого, ще убие всичките. Това заканване въздържало жената да разкаже на мъжа си за случилото се.

На 13.05.2018 г., на връщане от събор в гр. Червен бряг, пострадалата А. казала на С.А., че няма да се прибере в къщата в гр. Перник, докато не изгони от там М.К. Попитана от него за причината, тя се разплакала и му споделила за изнасилванията и притесненията й да не казва, за да не пострадат всички.

Още същия ден двамата подали сигнал за случилото се в РУ на МВР гр. Перник.Наказателното производство срещу М.К. е било проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което наложеното наказание е редуцирано с 1/3, а именно – от шест години „лишаване от свобода“ на четири години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Софийския апелативен съд.

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени