Ковачки проговори: Не се страхувам да съм в България!

от PernikNews
Последно редактирана на: 16:00 10.02.2020 | Прочитания 323 | Брой коментари 0
13:54 11.02.2020

Не се страхувам да съм в България и да работя в България, защото това е моята родина. Не смятам да напускам България. У нас не е трудно да говори бизнесът. Има два типа бизнесмени - такива, каквито обичат да говорят и такива, каквито работят. Но тъй като в последно време моето име се спрягаше доста, мисля, че е крайно време човек да излезе и да защити своята позиция. Това заяви пред Би Ти Ви бизнесменът Христо Ковачки, коментирайки въпроса има ли "енергийна мафия" у нас.

Той сподели, че денят му е започнал "странно". "Гледах по Нова телевизия господин Домусчиев, който поиска днес оставките на шефовете на ТЕЦ "Марица". Но аз спирам до тук. За мен това поведение е доста странно. Защото не смятам, че бизнесът трябва да кадрува в енергетиката", заяви гостът.

Според него България има най-ниската цена на електроенергия в региона. "От друга страна, ако погледнем анализ на Евростат, от гледна точка на крайните потребители в ЕС - в България цената на електроенергията за битовите потребители е много добра", отбеляза Ковачки.

Ковачки изтъкна, че енергийните борси са свързани и енергията "няма как да бъде държана за българския потребител". "Ако цената й е по-висока в Унгария, тя заминава за Унгария, ако в Гърция е по-висока - заминава за Гърция. Всичко това е предпоставка да се търси най-евтината енергия и тя да заминава в посока на по-скъпитеценови пазари. Т.е. колкото ние да наливаме в нашата борса, ако цената на борсата в другите страни е по-висока, тя ще замине за там".

На въпрос дали изкупува на едро енергия и играе ли с шефа на енергийната борса, той заяви: "Българската енергийна борса всъщност е една компания, която управлява половината борси в Европа. Не виждам как някой може да спекулира с нея. Няма как да направиш такава система"./Лупа бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени