Кметство Богданов дол посрещна деца по програмата „На гости на баба”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 199 | Брой коментари 0
07:41 05.03.2019

Около 150 деца от софийски училища дойдоха в село Богданов дол в рамките  на програмата „На гости на баба”. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на фирма „БГ Травел” и със съдействието на кметство Богданов дол.  Целта е децата да усетят  емоцията и  на българския дом в навечерието на Националния празник 3-ти март.

„Осигурили сме всичко необходимо, за да усетят децата настроението в българското село и да придадем автентичност на онези знаменателни дни в навечерието на освобождението на България от турско робство. При това ни посещение дойдоха над 150 деца от 1, 2, 3 и малко от 4 клас. Донесли сме четнически дрехи, знаме. Кметството в Богданов дол осигури носии за децата, за да ги облечем. Смятаме да разделим децата на три групи. В едната ще се правят стен-табла за 3-ти март със снимки на Ботев, Левски и други възрожденци. В другата група ще се изработват мартенички, а третата група ще се облекат в четнически униформи и национални носии и ще пресъздадат онези знаменателни дни в навечерието на най-българския празник. След това децата ще си разменят местата. Много сме доволни, от гостоприемството на жителите на Богданов дол. Кметството положи много усилия, за да ни осигурят носии и да направят празника по- автентичен. Много ни харесва тук, затова решихме да дойдем отново. Хубаво е, че при това ни посещение в Богданов дол с нас има и родители на деца. Те също са много доволни от това, което видяха.”, заяви Деница Иванова от „БГ Травел”.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени