Какво ще се промени за българите след Брекзит?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1196 | Брой коментари 0
08:57 26.11.2018

След 20 месеца преговори Европейският съюз подкрепи сделката за Брекзит. Европейските лидери финализираха с подписа си усилията на преговарящите страни и определиха споразумението за възможно най-доброто, което можеше да се постигне. Датата, на която Великобритания ще напусне обединена Европа, е 30 март догодина.

Какво означава Brexit практически за българите и останалите граждани на Евросъюза?

 Официално българите, работещи и учещи на Острова, са около 70 000. Но реалният им брой вероятно е поне с 20 000 повече, посочва NOVA. Тези, които са пребивавали там вече 5 години, ще получат автоматично всички права на британски граждани. Останалите ще трябва да кандидатстват по специална процедура. Визи за кратки посещения няма да се изискват.

Великобритания от години е сред най-желаните страни за българските студенти. Лондон вече официално реши, че тази и следващата учебна година таксите в университетите се запазват. Досега младежите от страните членки ползваха отстъпка. Дали това ще се промени за учебната 2020/2021 г. още не е ясно.

 Европейските шофьорски книжки ще важат и занапред на Острова. Британските шофьори обаче ще трябва да имат международна книжка, за да карат в Европа./Дарик

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени