Как да пазим здравето си през горещите летни дни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 235 | Брой коментари 0
07:32 14.08.2019

Лекарите напомният, че горещините крият доста опасности и трябва да знаем как да се предпазим.

Колкото повече се покачват температурите, толкова по-уязвимо е здравето на хората. Често симптомите на топлинен удар и жажда не се усещат, но това е признак, че организмът ни е загубил много течности. Особено застрашени са хората над 70 години, децата и бременните. По-възрастните трябва да избягват дългите разходки и всичко, което предизвиква напрежение, както и пребиваването на пряка слънчева светлина.

Особено опасна е, ако стоите в кола и нямате климатик. При климатика обаче трябва да се внимава и с използването му, заради голямата температурна амплитуда навън и вътре в колата и помещенията. Обезводняването става незабелязано и трябва много да се внимава.

Трябва да се пие повече вода, не само в най-горещите дни. Ако човек усети отпадналост, главоболие, мускулни болки, виене на свят, това е признак за загуба на течности. Носете светли, широки дрехи, шапка, както и взимайте охладителни душове. Топлинният удар се характеризира с липса на пот, бледност, студена, лепкава кожа, повръщане, гадене, обща отпадналост, а слънчевият - със зачервяване и повишена сухота на кожата.Трябва да приемаме повече  течна храна, плодове, зеленчуци и да избягваме тлъсти и мазни храни.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени