I-Study_school

Къде да отидат надвзетите субсидии?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 351 | Брой коментари 0
06:49 05.06.2019

Време е депутатите отново да се обединят, а не да търсят под вола теле, както е казал народът. След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, Върховната административна прокуратура проведе разследване и разпореди на Финансовото министерство да започне действия по връщането на надвзетите партийни субсидии.

Това до голяма степен обезсмисля обсъжданите от депутатите законови промени, гарантиращи разпределението на държавните пари за партиите, спечелили над 1% процент на изборите. Но най-вече ще спре политическите спекулации. Те щяха особено да се разгорещят, заради предвиждането от проекта връщане на пари със задна дата, което е забранено след решение на Конституционния съд. Всъщност промяната трябва да пресече възможността да се преразпределят парите на партиите, спечелили под един процент. Що се отнася до това как ще бъдат събрани тези пари и най-вече как да се осъществява последващия контрол, за да не бъдат допускани подобни гафове, това е въпрос на по-добра организация от страна на заинтересованите институции. Има и още нещо, което би могло да решат депутатите. А то е как да се оползотвори надвзетата субсидия. Истината е, че сумата не е никак малка – 6,5 млн. лв. В социалната сфера и в здравеопазването има крещяща нужда от тези пари. Въпрос на преценка е къде те ще бъдат най-полезни. Така депутатите ще могат да заличат горчивия привкус, че са станали съучастници в една афера./Монитор

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени