mycomputer.BG

Изненада: В сегашния проект за ремонт на ул. „Софийско шосе не е предвиден ремонт на тротоарите и подмяна на бордюрите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1393 | Брой коментари 0
14:37 29.11.2019

Зам.-кметът на  община Перник инж. Мирослав Стоицев инспектира ремонта на ул. „Софийско шосе“, който  до 10.12.2019 г. трябва да достигне до ул. „Селимица“. Тогава работата ще спре, а  през пролетта ще бъда подновена. Фирмата изпълнител  увери, че ремонтът тече в срок, вече е положен първият слой асфалт до моста „Иван Вазов“, а износващият слой ще бъде положен през пролетта, за да се облекчи движението през зимата. Стоицев коментира, че ако ремонтът продължи през зимните месеци, това би довело до сериозни проблеми през стръмния терен на обходния път, особено със снегопочистването и сметосъбирането.

„Подменена е ВиК мрежата под улицата и фирмата изпълнител вече е положила първия слой асфалт, в проекта, обаче не е предвиден ремонт на тротоарите, а само частична подмяна на старите бордюри. Всички виждаме в какво състояние са тротоарите на ул. „Софийско шосе“ и те категорично трябва да бъдат обновени“, заяви Стоицев. Той коментира, че общата квадратура на тротоарите до пътен възел „Марина Бара“  е 6250 м2, а голяма част от тях са в лошо състояние. „От 3245 м. бордюри предвидени за подмяна са само 224 м., това също трябва да се промени в нова обществена поръчка“, добави зам.-кметът. Той коментира още, че въпреки, че ремонт на тротоарите не е включен, община Перник ще направи всичко възможно те да бъдат обновен и  търси допълнително финансиране в спешен порядък.  

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени