"Игри с маски" събра десетки в квартал "Изток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 322 | Брой коментари 0
20:46 24.01.2019

Атрактивен спектакъл, съчетал в себе си колорит от цветове и звуци, пренесе житлите и гостите на Кметство "Изток" в свят на мистика и уникалините за страната ни традиции и обичаи. Приказната атмосфера беше допълнена от пъстротата на страшните маски на сурвакарите от с. Люлин и грохота на техните звънци.

Сред гостите бяха кметът на Перник Вяра Церовска и народният представител от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров, които бяха потопени в тайнството  на автентичния  български обичай "Сурова".

"Нека чрез огъня, песните и танците да се потопим в магията на Сурва!". С тези думи приветства всички граждани кметът на най-големия пернишки квартал инж. Емил Костадинов. Специално за празника пристигна и лицето на "Сурва 2018", което свали старата си маска и прие от кмета новия си лик. Той беше изработен с много любов от децата в Кметство "Изток".

Динамичният и спиращ дъха спектакъл "Игри с маски" преведе зрителя през дебрите на вечния сблъсък между тъмнина и светлина, магията и мистичността на древния обред и пречистващата сила на огъня. В интересно представения сценарий бяха преплетени  и изпълнения на модерни и народни танци и песни, а за праничната атмосфера се погрижиха славеите на Граово Ева и Ива.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени