Google ще трие профили и страници в Google+ от 2 април

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 327 | Брой коментари 0
15:37 01.02.2019

Краят на Google+ е близо. Компанията обяви, че потребителската версия на Google+ ще бъде официално затворена на 2 април.

На тази дата профилите и страниците в Google+ ще станат недостъпни за потребителите. В този момент съдържанието в Google+, включително снимки и видеоклипове от албуми и архиви, ще започне да се изтрива.

Още на 4 февруари потребителите няма да могат да създават нови потребителски профили, страници, общности или събития в Google+.

За да се подготви за приближаването на 2 април, Google насърчава потребителите да изтеглят и запазят съдържанието си, преди то да бъде изтрито. Android препоръча инструмент за изтегляне, наречен „Google+ Exporter“.

Google обяви миналия декември, че Google+ за потребителите ще бъде затворена през април, но небеше определила точна дата.

Тогава Google се мотивира с "предизвикателствата, свързани с поддържането на успешен продукт" и "ниската употреба на платформата" като причини за затваряне на услугата.

Миналия октомври The Wall Street Journal разкри, че данните от 500 000 потребители на Google+ са били изложени за период от три години, но компанията е решила да запази мълчание по въпроса.

Два месеца по-късно Google съобщи, че повече от 52 милиона потребители на Google+ са били засегнати от друга грешка, която излага лична информация, включително имена, имейл адреси, професии и възрасти. Този проблем накара компанията да ускори затварянето на потребителския си продукт, като изтегли затварянето от август 2019 г. за април 2019 г../ economic.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени