mycomputer.BG

"Галъп": Спад на желаещите да се ваксинират срещу Covid-19

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 355 | Брой коментари 0
11:57 12.01.2021

Ново изследване на "Галъп интернешънъл" показва спад на желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 - едва 30 на сто от българите твърдо искат да се имунизират. Запазва се делът на хората, които не възнамеряват да получат ваксина - 46 процента.

Ако готовността за ваксиниране се оцени по тристепенна скала – с положителна и отрицателна опция и с опция „колебая се, още не съм решил“, резултатите са следните: 30% имат твърдо намерение. 23% още не са решили, а 46% не възнамеряват. Има и малък брой затрудняващи се да определят. Този подход към темата показва, че делът готови да се ваксинират не е малък на фона на обичайните сравнително ниски нива на ваксиниране у нас. Делът обаче видимо варира и вероятно ще варира в зависимост от информационния поток. Личи необходимостта от добра комуникация на процеса на ваксиниране, отбелязват от социлогическата агенция.

Колебанието идва от несигурността в безопасността на ваксините. Сериозен за такъв тип изследвания дял от 18% не могат да определят дали те са безопасни, а 48% директно казват, че ваксините крият опасности. 34% са убедените на този етап в безопасността им. Вероятно с времето ще укрепва и чувството за сигурност.

59% намират, че удължените мерки са свършили работа. 39% са на обратното мнение. Вероятно, намаляването на случаите на коронавирус у нас кара хората да се отнасят благосклонно към мерките на властта./БНР      

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени