mycomputer.BG

Феноменално! Учени излекуваха алкохолик с ток в мозъка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 328 | Брой коментари 0
08:48 21.12.2019

Учени излекуваха алкохолик чрез феноменална иновация - електроди в мозъка, през които тече електричество. Доктор Франк Плъмър бил на ръба да умре от пиене, преди да се подложи на експерименталната операция.

Пияницата къркал по бутилка уиски на вечер, но отказвал да приеме, че има проблем, докато черният му дроб не отказал през 2012 г. Плъмър получил нов орган от донор, който му бил трансплантиран, но завалията продължил да пие, докато и трансплантираният дроб не започнал да отказва.

Доктор Плъмър, специалист по инфекциозни болести, се обърнал до екип специалисти от Торонто, Канада, като последен и отчаян ход. Медиците го подложили на операция, при която пробили отвори в черепа му и имплантирали два електрода.

Електродите са свързани с акумулаторна батерия, вкарана под ключицата му. Този експериментален метод, струващ 11 000 паунда, изпраща електрически импулси към онзи дял от мозъка, отговарящ за пристрастеността.

Специалистите твърдят, че по този начин се регулира мозъчната активност, която кара алкохолиците да желаят да пият. Една година след операцията стимулаторът не е спирал да работи и доктор Плъмър вече не изпитва постоянна нужда от алкохол.

Плъмър споделя пред канадски медии: „Това лечение промени живота ми, то ми спаси. Трябва повече хора да го преминат и да получат нов живот”. /Лупа бг, превод от Сън

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени