Експерт със съвети как да се предпазим от грипните заболявания

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 652 | Брой коментари 0
16:42 03.01.2019

Шапката, шалът и чорапите предпазват от настинки, защото задържат топлина и не позволяват на студа да прониква в най-уязвимите ни части. Шалът, който покрива носа и устата предпазва до някъде от грип - шансът да се заразим е по-малък. Това заяви доктор Георги Максимов в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"Едни доктори лекуват гърлото с топло, други със студено. Реално топлите напитки не лекуват нищо, но дават един комфорт на организма. Аз препоръчвам да се пият напитки с умерена температура", каза още Максимов.

"Не препоръчваме самолечение с антибиотици. По-добре е да се обърнете към личния си лекар, защото може да задържите инфекцията", допълни той.

"Нека хората не заразяват колегите си с грипни заболявания, а да си останат по домовете си, когато са болни", препоръча експертът.

"Хората  да не носят дрехи, които ги запарват и изпотяват. Важно е да си мием ръцете често. Можем да си промиваме носа и гърлото с отвара от смрадлика", разкри докторът.

"Не се препоръчва ваксинирането срещу грип в този момент. Провеждайте лична хигиена като си промивате често носа, гърлото и ръцете  - именно там се задържат инфекциите", каза още той.

"Витамините, които се приемат не са толкова ценни, колкото климата в нашата страна", завърши доктор Георги Максимов./Новини бг

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени