Ден на отворените врати се проведе в Съдебната палата в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 279 | Брой коментари 0
13:18 07.12.2018

Днес в Съдебната палата в Перник се състоя Ден на отворените врати, организиран съвместно от Окръжен съд – Перник, Районен съд – Перник, Окръжна прокуратура – Перник и Районна прокуратура – Перник.

Тази година инициативата се провежда под наслов „Открито за съдебната власт“, който ясно показва основната цел и задача на заложените мероприятия в програмата за деня, а именно подобряване на правната култура на обществото, по-специално на младите хора в България, повишаване на доверието и изграждането на чувство за справедливост в българските граждани, както и на разбирането за съдебната власт като гарант и защитник на техните интереси и граждански права.

Подтемата на тазгодишната информационна кампания е отново медиацията като естествено продължение на темата от миналата година, когато запознаването на аудиторията с този алтернативен метод за разрешаване на спорове предизвика голям интерес и желание при следващото отбелязване на Деня на отворените врати да се демонстрира симулация на медиация.

В навечерието на традиционната вече инициатива станаха ясни и победителите в конкурса за есе на тема "Това ли, което ни "разделя" е онова, което ни "събира" по пътя към медиацията". В обявения срок бяха  подадени за участие десет творби на  ученици от 8-ми до 12-ти клас от град Перник.

Комисията излъчи и победителите. Първа награда спечели есето на Александър Атанасов от 11 а клас в ПМГ „Христо Смирненски“. Второто място бе отредено на десетокласничката от ГПЧЕ „Симеон Радев” Ивана Иванова, а третата награда бе присъдена на единадесетокласничката от същото училище Стела Стефанова.

Победителите получиха своито награди днес. Освен първите трима, всичко участници  получиха грамоти и конституцията на България.

 

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени