„Демократична България” за цените на горивата, ТОЛ системата и съдбата на Профилакториума в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 963 | Брой коментари 0
08:10 03.12.2018

Пътищата за намаляване на цените на горивата бе прдварително обявената тема на пресконференцията, която ръководството на Обединение „Демократична България” в Перник даде в петък. Във форума взеха участие Георги Недев от ДСБ , Марин Георгиев,  Асен Асенов и Владимир Русев от „Да, България” и представителят на Зелените Емил Крумов.

Протестите във връзка с високите цени на горивата говорят за едно – България е оставена на автопилот, няма пеформи, няма полезна законова инициатива, твърдят от „Демократимчна България”. Този филм го гледаме вече трети път, бе категоричен Георги Недев. Какво означава твърдението на КЗК, че картел няма, а в същото време цените по всички бензиностанции растат успоредно?  Ние настояваме за оставката на хората, получаващи неприлично високи заплати в КЗК, които просто не си вършат работата, казват представителите на регионалното ръководство на Обединението. Те нарекоха законът за горивата на Ревизоро популистки.

Неминуемо обаче стана дума и за ТОЛ системата, която според Марин Георгиев е един грандиозен корупционен скандал. Според  него тя немиенуемо ще се разшири и ще засегне в близко бъдеще и леките автомобили. Има много по-ефективен начин за събиране на средства за поддръжка на пътищата у нас – чрез постъпления от акциза за горивата. В България той е на най-ниската база в ЕС, а цените на бензиностанциите са почти равни с тези в Белгия, например, където утежнението е 80%,  твърдят от „Демократична България“.

Разбира се, стана дума и за скандала на деня – продажбата на Профилакториума. Когато ти разпродават имуществото, това означава едно-единствено нещо – фалит. И ние се притесняваме, че е напълно възможно по този път да тръгне и многопрофилната болница „Рахила Ангелова”, заявиха още от Обединението и допълниха, че имат идея да бъде предложено в Общинския съвет да бъде направено всичко възможно по законов път тя да бъде прехвърлена на общината.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени