Делегация от община Перник на посещение в Брюксел

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 268 | Брой коментари 0
10:37 10.04.2019

Делегация от Община Перник, водена от кмета на града д-р Вяра Церовска, посети Европейския парламент в Брюксел. Работната визита беше по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев. В нея се включиха още зам. - кметът по култура и образование Севделина Ковачева, директори на детски заведения в Перник и журналисти.

В емоционална среща с последната си група посетители в Брюксел, Владимир Уручев и неговите колеги от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, Андрей Новаков и Асим Адемов разясниха отговорността и ролята оттук нататък на Европейските институции и страните членки, от която ще зависи съдбата на Европа. На работната среща бяха обсъдени още важните каузи, по които работи всеки от евродепутатите от партия ГЕРБ - бъдещия бюджет на ЕС и средствата за инвестиции в България след 2020, намаляване на таксите за трансграничните преводи, защитата на националния интерес по пакета „Мобилност“, политиките за образование и предприемачество, в т.ч. инициативата „Образование 2030“, Европейския енергиен съюз и прехода към чиста енергия.

"Използвам случая да кажа своето голямо благодаря към нашия домакин Владимир Уручев, защото той е европейски политик – изключително спокоен, мъдър и добър приятел на Перник. Той направи много, така че европейските врати да се отворят и за нашите съграждани. Направи много увлекателни и интересни срещи с ученици", сподели Вяра Церовска.

"Говорихме за това как работи парламентът, какви са целите, как запазвайки националната си идентичност ние на практика работим за европейските ценности. Коментирахме за приноса на всеки един от нашите евродепутати от ПП ГЕРБ за България", заяви кметът Вяра Церовска. Посещението съвпадна с много важен момент за законодателния орган на ЕС, който след седмица ще приключи своята дейност, а през месец май стотици милиони граждани ще изберат нов Европейски парламент.

Евродепутатите от ГЕРБ бяха единодушни, че са доказали, че са силен отбор и именно заради това успяват да постигат реални резултати. Като успешен пример беше посочено постигнатото увеличение на финансирането на България от европейски фондове през следващия програмен период, в който страната ни ще получи 18 млрд. лв. Това е най-високият бюджет от присъединяването ни към ЕС.

Българската делегация имаше възможността да разгледа сградата на Европейския парламент и се запозна отблизо с дейността на институцията.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени