"Дай бабо огънче" чака деца от цялата страна

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 291 | Брой коментари 0
13:14 08.05.2019

На 11 май от 10 часа пред Народно читалище „П. К. Яворов“ в с. Мещица, за единадесета поредна година ще се проведе Националния конкурс „Дай, бабо, огънче“. Инициативата се организира от Сдружение „Дай, бабо, огънче”, в партньорство с Община Перник и НЧ „П. К. Яворов“.

Право на участие в конкурса имат изпълнители от 5 до 17 години, разделени в три възрастови групи и в две категории: индивидуални изпълнители (разказвачи, певци и инструменсталисти) и групи. Групите ще могат да се изявяват в два раздела: автентичен фолклор (в репертоара влизат фолклорни игри, забавалки, наричания, броилки, пословици и гатанки; фолклорни хора от Граово или от района от които идва участника) и обработен фолклор (драматизация на приказки, танцови състави, вокални групи).

По данни на организаторите, в тазгодишнния конкурс желание за участие са заявили над 570 участници от 30 организации и институции от Пернишко и цялата страна.

Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени