Да сравним: Мерките срещу инфлуенца преди години и сега при коронавируса!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 214 | Брой коментари 0
14:44 10.04.2020

Мерки при инфлуенцата (грипа) през 30-те години на ХХ век. Кратко, точно и ясно – това ни напомнят от Държавен архив Перник!

И много напомнят на всички мерки, които днес са задължителни в епидемията от коронавирус.

От архива преди години става ясно, че  бацилът на инфлуенцата е познат. Може да се констатира в екскрета на дихателните пътища - носът, ларинксът, бронхите, белият дроб, или по материалите от храносмилателния път.

Инфлуенчната зараза минава от болен на здрав чрез всички предавани предмети. Инфлуенцата пътува от заразените към незаразените места и страни с всички съвременни съобщителни средства - третокласно купе или спален вагон или пък с аероплан. Заседа в колибата на пъдаря, както и в палата на царя.

Децата в по-младата възраст са сравнително пощадени. А между възрастни не подбира полът - боледуват еднакво мъже и жени.

От инфлуенца се боледува 8-10 дни, след което настъпва оздравяване, обаче дълго време боледувалият се чувствува изморен, изтощен. Случва се непосредствено след оздравяването боледувалия да заболее от плеврит - сух или воден.

                                                                            

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени