mycomputer.BG

Да се довършат започнатите ремонти на пътя настояват в декларация пернишките съветници

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 26.08.2021 | Прочитания 317 | Брой коментари 0
14:37 26.08.2021

Общинският съвет в Перник прие декларация, в която спешно настояват за предприемането на действия за довършването на започнатия ремонт и организацията на движението на първокласния път I-I между ж.п. гара Владая и пътен възел Даскалово и цялостното завършване на укрепителните дейности и рехабилитацията на републиканския път III-1003 Драгичево-Рударци-Кладница.

Текстът на документа беше предложен от председателя на групата на ГЕРБ Денислав Захариев и подкрепен от мнозинството от съветниците. Декларацията е адресирана до президента на Р България Румен Радев, министър -председателя на Р България Стефан Янев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и председателя на Националното сдружение на общините в Р България инж. Даниел Панов.

„Общински съвет – Перник е силно обезпокоени от спирането на важни ремонти по натоварени пътни трасета, касаещи жителите на община Перник. Настояваме да предприемете спешни действия за довършването на започнатия ремонт и организацията на движението на първокласния път I-I между ж.п. гара Владая и пътен възел Даскалово, тъй като всеки ден пътуват около 30 000 коли между Перник и София в двете посоки.

Също така да бъде възстановено реверсивното движение, което беше спряно на 17 август 2021 г. ,като в отсечката са обособени две ленти за движение в посока София.

Понастоящем заради затруднения трафик се използва и общинският път през село Драгичево, който бързо се амортизира и създава голямо неудобство на местните жители, затова настояваме той също да бъде ремонтиран.

Второто ни притеснение е кога ще приключи цялостното завършване на укрепителните дейности и рехабилитацията на републиканския път III-1003 Драгичево-Рударци-Кладница. В тази връзка настояваме за ангажираност на съответните институции и поемане на отговорност при неблагоприятно развитие на обстоятелствата, тъй като село Кладница може да остане абсолютно недостъпно за местните жители”, се казва в декларацията.

 

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени