mycomputer.BG

Четири нови ученически олимпиади ще има през следващата учебна година

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 136 | Брой коментари 0
08:14 28.07.2020

„Компютърно моделиране", "Лаборатория за изкуство", "Безопасност за движение по пътищата и "Практични финанси" са четирите нови национални състезания, които Министерството на образованието и науката предвижда, съобщи пресцентърът му. Това е заложено в публикувания за обществено обсъждане график на ученическите олимпиади, национални състезания и състезания по професии за предстоящата учебна година

Националното състезание по "Компютърно моделиране" ще се провежда за трети и четвърти клас. Целта е да се даде възможност на учениците да проявят знанията и уменията, които са усвоили в часовете по "Компютърно моделиране" и способността им да създават компютърни модели на познати обекти и явления. Учениците ще могат да демонстрират и способностите си да анализират и разработват дигитални проекти.

Идеята за ежегодно провеждане на състезание "Безопасност за движение по пътищата" (БДП) цели да стимулира учениците чрез съревнование да овладяват познаването на правилата за движение по пътищата, а оттам да повиши тяхната сигурност, когато са извън класната стая или дома си.

Националното състезание "Лаборатория за изкуство" ще провокира учениците да изявяват своите таланти в областта на изкуството и ще бъде своеобразна платформа за откриване на млади таланти.

"Практични финанси" ще проверява финансовата грамотност на учениците в гимназиалния етап чрез решаване на различни казуси и задачи.

МОН предвижда общинските кръгове на ученическите олимпиади за учебната 2020-2021 г. да се провеждат по график от декември до март, областните кръгове - през февруари и март, а националните - през март, април, май и юни.

Националните състезания ще се провеждат по график от ноември до юни следващата година, а състезанията по професии - през март, април и май.

Датите и часовете за провеждане на състезанията няма да съвпадат с учебните занятия./Дневник бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени