"Чети във влака": БДЖ предлага безплатни книги по време на път

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 293 | Брой коментари 0
14:37 24.07.2019

БДЖ стартира кампания "Чети във влака”. Тя цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин, съобщават от дружеството.

Пътниците, притежаващи смарт устройства, ще могат да се насладят на електронни книги по време на пътуването си.

Във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепят водещи издателства и автори, които са предоставили безвъзмездно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

Сред тях са сборникът с кратки разкази "Антология "Галактики" на издателство "Колибри", разказите "Кръв от къртица" и "Юли не идва" на автора Здравка Евтимова, издадени от Жанет 45.

Сред детските заглавия са "Червената шапчица", "Горската сладкарница", "Морско вълнение", "Вълкът и седемте козлета", "Халифатът щърк", "Кой светна луната?", "Колко е часът?" и "Умно дете си ти, Тино!" на авторката Нели Беширова.

Виртуалната библиотека на "Чети във влака" ще остане отворена за нови попълнения целогодишно, посочват от БДЖ. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата, като се свържат с жп превозвача на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg/Днес бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени