mycomputer.BG

БСП – Перник сезира прокуратурата за днешното заседание на Общинския съвет

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.11.2019 | Прочитания 398 | Брой коментари 0
12:18 29.11.2019

Групата на съветниците от БСП напуснаха днешното заседание на Общински съвет Перник, след като стана ясно, че докладната на кмета Станислав Владимиров, с която той иска да се разреши разсрочването на заем от 4 000 000 лева, не  е стигнала до съветниците и не може да се приеме на заседанието.

Става въпрос за заем взет миналата година и който трябва да се погаси до 1 декември. Дотогава той е безлихвен. След като се пропусне срока, заемът ще стане лихвен и това ще са допълнително средства в тежест на общината – категорични бяха съветниците от ляво.

„Още когато взимахте този заем ние поискахме да видим погасителен план, какъвто не беше представен. Сега трябва да се действа бързо, за да не плащаме средства, които и без това не са в повече в общината. Но вие продължавате работата си напук . Каквато политика е на път да стане постоянна за новото мнозинство в този общински съвет.Затова нашата група напуска заседанието и ще сезира прокуратурата за умишленото забавяне и неизпълнение на ангажиментите от страна на председателя на съвета” – каза Ралица Андреева, обръщайки се към залата в дясно. 

„На второ заседание ОбС – Перник се занимава само със себе си. Отново сме се събрали да се избираме, а не да решаваме проблемите стоящи пред Перник и перничани. Вътрешноведомствените въпроси, които днешното заседание разглежда, по никакъв начин не кореспондират с проблемите на общината“, категорична бе тя.

Общинският съветник от групата на социалистите Валентин Петков    представи докладната и я връчи на председателя Димитър Колев. „През бюджетната 2019 г.  по този заем са удържани 3 млн. лв. от държавата. При създалата се ситуация общината се оказа в  невъзможност да го погаси  през тази година. С оглед недопускането на утежняване на бюджета за 2020 с допълнителни плащания и санкции срокът на погасяване да бъде удължен до 01.12.2020 г.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени