mycomputer.BG

"Британският" щам все по-често при децата с пристъпи на истерия, плач, умора, коремни болки

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 257 | Брой коментари 0
09:11 13.01.2021

"Британският" щам на коронавируса се среща все по-често при децата, но е с редица отличителни симптоми, съобщи вестник „Експрес”, цитиран от БГНЕС.

Повече от половината болни деца страдат от умора, много от тях са сънени и инертни. При най-малките болестта може да се прояви като пристъпи на истерия и плач.

53% от децата с COVID-19 се оплакват от главоболие. Те могат също да изпитват коремни болки едновременно, така че лекарите препоръчват родителите да питат синовете и дъщерите си дали не ги боли главата или дали нямат болки в стомаха.

Температури над 37 градуса се откриват при почти половината от децата, които са се разболели от новия "британски" щам на COVID-19. Също така, възпаленото гърло може да показва наличието на инфекция в тялото.

Около 35% от най-малките пациенти страдат от трайна загуба на апетит.

В средата на декември стана известно за откриването във Великобритания на нова мутация на коронавируса SARS-CoV-2. По-късно британските власти потвърдиха, че идентифицираният в страната вариант на коронавирус се разпространява с много по-бързи темпове и изисква още по-голяма предпазливост от населението. Въпреки че новият вариант на вируса, според предварителните оценки, може да бъде със 70% по-заразен от обичайния, но няма доказателства, че е по-опасен от гледна точка на смърт или хоспитализация./Фактор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени