Борисов каза "да" на машинното гласуване на изборите догодина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 315 | Брой коментари 0
12:08 12.02.2020

15 000 машини за гласуване ще купят правителството и ЦИК за изборите за парламент догодина. Това реши кабинетът по искане на премиера Бойко Борисов.

„Ние сме „за” машинното гласуване. Да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите. Не съм убеден, че с това ще се реши нещо, но нека Томислав Дончев и ЦИК да го направят. Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем. Парламентът трябва да уточни ще се дублират ли машинното и хартиено гласуване“, мотивира решението министър-председателят.

„Има нужда от прецизиране на законодателството. За гласуването са нужни 13 000 машини, но с резервните стават 15 000. Тепърва трябва да се реши от кой тип ще са“, обясни вицепремиерът Томислав Дончев. Според него при машина във всяка секция трябва да се премахне вота с хартиени бюлетини, защото иначе купуването на машини би било глупост. „Глупаво е да се поддържат две паралелни системи, това прави изборите скъпи“, добави Дончев./manager.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени