"Българската Коледа" е помогнала на 3 800 деца

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 196 | Брой коментари 0
10:01 26.12.2017

За 14 години в рамките на благотворителната инициатива на президента "Българската коледа" са събрани 29 984 449 лв.

За това време са подпомогнати над 3800 деца и 259 лечебни заведения. Това съобщи в началото на концерта в Народния театър "Иван Вазов" водещият Юлиан Вергов.

Той се проведе в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на държавния глава Румен Радев, а заедно с президентското семейство на него присъстваха председателят на парламента Цвета Караянчева, Негово Светейшество патриарх Неофит, представители на държавните институции и много граждани, подкрепящи инициативата.

Инициативата "Българската коледа" се организира за 15-та година. Тя има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и да подпомага лечението на деца.

Петнадесетото издание е посветено на спасения детски живот, като насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация.

Новите методи на диагностика позволяват навреме да се откриват заболяванията и да се прилага лечение. Но да сe поддържа здравето на спасените деца, често изисква усилия през целия им живот - едно сериозно предизвикателство както за лекарите, така и за техните семейства./Дир бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени