„Българе“ се целят в Бродуей с танцьори от 5 държави

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 323 | Брой коментари 0
08:58 26.04.2019

Ансамбъл „Българе“ ще застане в основата на ново, международно танцово шоу, което се прицелва за пръв път в сцените на Бродуей и Медисън Скуеър гардън. Това съобщи главният хореограф на формацията Христо Димитров на пресконференция за обявяването на тазгодишните номинации за наградите „Златна муза“ в танцовото изкуство.

 „Пет страни създаваме танцова формация, около основата на ансамбъл „Българе“. Това са Румъния, Русия, Турция, Азербайджан или Грузия, още обмисляме, и ние.

Подготвяме грандиозен спектакъл, невиждан до сега – нищо общо с Lord of the Dance. На много високо ниво зрелище.

Целта ни е световния шоубизнес, защото до момента няма такъв български танцов спектакъл на световно ниво, както са „Мистерията на българските гласове“ в пеенето, Теодосий Спасов в музиката“, заяви Димитров, който е и председател на Асоциацията на хореографите в България. Шоуто в момента е в проект, като се планира да се реализира през 2020-а година, допълни той, но не сподели повече подробности, освен че формацията най-вероятно ще носи името „Европейски танцов дивизион“.

На събитието бяха обявени и номинациите в 11 категории за третите годишни награди „Златна муза“, като победителите ще бъдат обявени церемония с продължителност 2,5 часа на 29 април, световния ден на танца, в зала 3 на НДК. Специално участие ще вземе ансамбъл „Българе“, „Чинари“, балет „Дива“, триото тенори „Уникалните гласове“, струнен квартет „Интро“ и други. Сред акцентите в церемонията са танц с лазери, класически балет и хип-хоп. „Целта ни е да превърне тези награди в много голямо събитие със светски привкус, за да издигнем танцовото изкуство и да го направим още по-популярно, да се превърне в събитие номер 1 в тази сфера“, даде заявка Христо Димитров. Събитието ще е организирано като коктейл, за който ценителите ще могат да закупят куверти от 40, 80 или 120 лв.

Между 140 и 150 – толкова са членовете на асоциацията, които единствено имат право да дадат глас за победителите в различните категории, въпреки че номинираните не са задължени да членуват в сдружението./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени