mycomputer.BG

Amazon елиминира коронавируса с робот, излъчващ UV светлина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 166 | Брой коментари 0
08:30 21.05.2020

Инженерите на Amazon са проектирали робот, който да елиминира коронавируса от повърхности с помощта на ултравиолетова светлина, предаде Business Insider.

Машината, оприличавана на количка за багаж от хотел, има висока метална рамка, прикрепена към 4 колелца и монтирани 10 UV лампи от едната страна. Проектът може да намери приложение в магазините на бранда Whole Foods, притежаван от технологичната корпорация, както и в складовете ѝ.

Към момента учени от Колумбийския университет все още тестват ефективността на определени видове ултравиолетово лъчение върху COVID-19 и вирусите като цяло. Според тях използването на този метод спира размножаването на микробите и не би навредило на човешкия организъм.

Това обаче би изисквало голяма инвестиция от страна на компаниите – за „Ню Йорк Таймс“ експерт изчисли, че една такава инсталация със средна големина би струвала 100 хил. долара. Ако тестовете доведат до положителни резултати обаче, Amazon може да направи една важна крачка в борбата с коронавируса./Мениджър нюз

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени