Ако почивате в Гърция това лято, пазете се от комари

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 587 | Брой коментари 0
10:51 13.06.2019

Пазете се от комарите в Гърция, защото разнасят западнонилска треска. За това предупреждава външното министерство на Великобритания в Актуализиран пътеводител за британци, които желаят да посетят южната ни съседка.

Сред другите предупреждения за туристите са за дългото време за чакане на контролно-пропускателни пунктове и ограниченията за теглене на валута, пише в. "Телеграф".

Министерството информира британските туристи, че от 7 април 2019 г. гръцката полиция е въвела системни паспортни проверки за всички европейски граждани, пътуващи до/от дестинации извън Шенгенското пространство (включително Обединеното кралство).

Що се отнася до комарите, указането за пътуванията отбелязва, че през 2018 г. в Гърция има няколко избухвания на вируса от Западния Нил и призовава британските туристи да бъдат внимателни, например да използват мрежи против комари или ленти за насекоми, когато са на открито и да затварят на врати и прозорци./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени