Coca Cola

A1 започват да приемат криптовалути

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 153 | Брой коментари 0
16:04 23.08.2019

Основният австрийски телекомуникационен оператор A1 започна да приема криптовалути като плащане в седем избрани локации в Австрия.

Започвайки от 19-ти август, клиентите на A1 могат да плащат за мрежови услуги в избрани клонове на А1, като използват шест основни криптовалути: Биткойн, Етериум, XRP, Лайткойн, Stellar и Dash.

Това гласи официално съобщение, публикувано на 16-ти август.

A1 Payment service, дигитална платежна система, разработена в сътрудничество с австрийския специалист по цифрова валута Salamantex, германския доставчик на безкасови плащания Concardis и френския доставчик на интелигентни разплащателни решения Ingenico, бе представена за първи път в средата на юни.

В допълнение към съществуващите безкасови методи на плащане, A1 Payment също ще даде възможност на клиентите на A1 да плащат за услуги, използващи китайските разплащателни оператори Alipay и WeChatPay по-късно през август. Това се отбеляза в прессъобщението.

Маркус Шрайбер, ръководител на A1 Business Marketing, каза, че плащането с цифрови валути става все по-разпространено в световен мащаб, докато паричните средства се превръщат в остарял модел, който засяга всички индустрии. Той добави, че новата инициатива ще позволи на А1 да развие търсенето и приемането на цифрови валути.

По време на пилотния период, клиентите на А1 ще получат фиксирана цена за конвертиране на избраната валута в момента на закупуване на услуга, докато рискът от колебание на цените по време на валидирането на транзакцията ще бъде намален от доставчиците.

Плащанията с криптовалута вече са на разположение в седем А1 места: Kärntnerstraße, Wien Mitte The Mall, Krems Bühl Center, Graz Herrengasse, Linz Landstraße, Europark Salzburg и Innsbruck Kaufhaus Tyrol.

Наскоро бе съобщено, че американският телекомуникационен гигант Verizon търси блокчейн кадри, включително пет блокчейн разработчици в очевиден опит за създаване на разпределена мрежа./ cryptodnes.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени