А..?! Съдят бензинджията с пожарогасителя, заплашват го до 5 години затвор...

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 5382 | Брой коментари 0
10:44 06.10.2017

Прокуратурата ще образува дело на бензинджията Христо Димитров, който изгаси цигарата на нагъл шофьор, който я държеше запалена на бензиностанция. Това научихме от наши източници в съдебната власт.

Обвинението е по сигнал на небезизвестна правозащитна организация и е за "самоуправство", извършено с особена дързост и по хулигански подбуди. Т.е. престъпление с утежняващи фактори.

Според сигнала, Димитров не е трябвало така "остро" да реагира. Следвало е да помоли "жертвата" да загаси цигарата. Ако не го направи, е следвало да повика полицията, която единствена има право да арестува и да извършва насилие над личността.

Цигарата не е предизвикала пожар, а е само "рисков фактор". Не може заради всеки рисков фактор да се извършва подобно "посегателство над личността". Пожарогасителят е опасен уред, може да предизвика наранявания, а ако човекът е алергичен - и смърт, твърдят либералните активисти.

Ако бензинджията бъде признат за виновен, го застрашават до 5 години закон, съгласно чл. 323 от НК. /gudelnews.com

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени