mycomputer.BG

96 акта за пияни шофьори за 5 дни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 139 | Брой коментари 0
06:44 27.12.2019

9 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в страната през последното денонощие, 1 е загинал, а 13 са ранени. Това каза ръководителят на Националния координационен център за безопасност по пътищата главен инспектор Владислав Павликянов, цитиран от БГНЕС.

За периода от 21 до 25 декември пък са съставени 51 акта за алкохол до 1,2 промила и 45 акта на водачи с над 1,2 промила.

„Глобата от 0.5 до 0.8 промила е 500 лв. и лишаване от правоуправление за 6 месеца, а от 0.8 до 1.2 промила санкцията е от 1000 лв. и 12 месеца лишаване от правоуправление. Вчера имаме катастрофа във Варна. Водачът е бил с 1,7 промила в кръвта като той е и с опасност за живота“, посочи Павликянов и призова водачите да тръгват подготвени на път, а автомобилите им да са подготвени за движение в зимни условия.

Според шефа на Националния координационен център за безопасност по пътищата най-вероятно празничните дни ще бъдат обединени и голямото завръщане ще започне след Нова година.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени