7 причини защо е трудно да изтриете профила си от Фейсбук

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 439 | Брой коментари 0
09:26 05.12.2018

Десетилетия от изследвания показаха, че нашите отношения със социалните медии почиват на симбиоза. Хората ги харесват основно заради ползите от тяхната употреба: бягство от физическата реалност, релаксация и комуникация и компания. Колкото повече ги използват, толкова повече ползи изпитват. Но в случая с онлайн медиите, именно потребителите осигуряват данните на медиите, които им позволяват да доставят тези ползи. Мрежите извличат моделите и ценностните системи на потребителите си така, че да напаснат техния социален опит в мрежата по оптимален начин и да задоволят техните психологически нужди. Социалните мрежи използват психологическите нужди и тенденции на хората и точно за това е толкова трудно да се откажем от тях.

Ето и 7-тте конкретни типа причини за това:

Поддържане на приятелствата

Колкото повече натискате различните бутони в мрежата, толкова по-здрави са вашите социални приятелства. Мрежата позволява с относителна лекота и бързина да се поддържат много на брой приятелства и познанства.

Изграждате образа за себе си така, както искате

Колкото повече разкривате от живота си, толкова по-големи са шансовете за изграждането на успешен социален образ на вашия Аз. Вие може и да управлявате впечатленията на другите за вас, пардон, за вашето виртуално “аз”.

Наблюдавате всичко

Колкото по-активни сте в мрежата, колкова повече информация получавате за другите и за техния живот. Именно тази възможност осигурява едно от най-силните удовлетворения от използването на мрежата.

Разширявате социалния си потенциал

Може да намерите дълготърсената си работа или просто да възстановите контактите си с отдавна забравен съученик.

Увеличавате “племето си”

Вие допринасяте и ползвате силата на различни общности, които се оформят около различни идеи, събития, движения, истории и продукти, което в крайна сметка увеличава вашето чувство за принадлежност.

Изразявате себе си и получавате одобрение

Себеизразяването, което достига до много хора може да даде наистина много власт. И може да доведе до засилването на вашето чувство за себестойност, като повлияе върху вградените психологически нужди за външно наблюдение.

Алгоритми, които никога не ви подвеждат

Именно алгоритмите, които пресяват, анализират и подреждат йерархично вашите лични данни и социалната ви активност са онези, които ви подтикват да бъдете по-социални, като влияят на вашите интереси, поведения и мрежи от приятели и познати./Обекти бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени