5-те най-опасни предмета във всеки дом

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0
12:10 09.08.2019

Във всеки дом има 5 изключително опасни неща за здравето и живота на децата, защото, както знаете, тяхното любопитство е безгранично – искат да пипнат и пробват на вкус абсолютно всичко.

В своя профил в Instagram известният руски педиатър д-р Евгений Комаровски изброява кои са тези 5 най-опасни предмета и защо е важно да ги скриете веднага далеч от очите и ръцете на хлапетата.

Малки батерии: те са блестящи и цветни и е лесно да бъдат погълнати – те много често са в детските играчки, интерактивните книги и развиващи пособия – внимавайте детето да не ги извади.

Алкохол във всякаква форма: спиртни напитки, лечебни капки и сиропи против кашлица с алкохол, дезинфектанти и т.н – всички те трябва да са в затворен и най-добре – заключен шкаф някъде нависоко и надалеч от малкото.

Мамина и таткова козметика и средства за хигиена: всякаква парфюмерия и дезодоранти, лакове за коса и за нокти, лакочистители, тоници за лице и мицеларни нови, продукти за и след бръснене трябва да се намират в недостъпна за детето зона.

Капсули за съдомиални и перални: те изглеждат много привлекателно, защото приличат на бонбони и трябва да сте много внимателни детето да не се поблазни да ги пробва на вкус.

Всякакви лекарствени медикаменти: от препарати за понижаване на температурата до витамини. Дори плътна опаковка невинаги гарантира 100% защита, а блистерите с таблетки лесно могат да бъдат разкъсани при силно желание. Ако детето изяде цяла опаковка от полезните и вкусни витамини, животът му може да бъде застрашен, да не говорим за други лекарства. Домашната аптечка трябва да бъде абсолютно недостъпна за хлапета./Източник: Новите родители.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени