Back to school2

14 000 индийски полицаи трябва да отслабнат или губят работата си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 596 | Брой коментари 0
11:40 11.07.2018

14 000 индийски полицаи трябва да отслабнат, ако искат да запазят работата си, съобщи BBC. Служителите на реда са от щата Ларнатака.

До крайната мярка се прибягва, след като статистиката показва, че от диабет и сърдечно-съдови заболявания умират повече полицаи, отколкото при пътни произшествия и престрелки.

Полицейското звено на щата наброява 14 000 служители, които се занимават с охраната на големи събития и се намесват при безредици.

Решението си за налагане на диета шефът на звеното взима, след като през последните 18 месеца заради заболявания, свързани с начина им на живот, умират повече от 100 полицаи.

За този период смъртта си намерили 153 служители на реда - 24 при катастрофи, 9 са убити, а останалите от заболявания на сърцето или диабет.

Полицаите, които се хранят предимно с пържен ориз, пият, пушат и не спортуват, ще бъдат сложени на диета от преките си началници. Освен това те ще трябва да правят упражнения и като цяло да променят начина си на живот.

За целта ще получат помощ, а властите вече организират занимания по йога, плуване и други спортове.

В Индия външният вид на полицаите има значение за заплащането им. Ако имат мустаци, например, получават по-висока заплата.

В страната се смята, че окосмяването над горната устна придава мъжественост и суров вид, като мустакът е и съществена част от фолклора на страната.

В Индия напоследък стартираха няколко инициативи, които се борят със затлъстяването и носените от него болести. #HumFitTohindiaFit (Индия е здрава, ако всички ние сме здрави) беше стартирана от Раживардан Синг Раторе, носител на сребърен медал от Олимпийски игри и настоящ министър на младежта и спорта в страната.

Премиерът Нарендра Моди пък се включи в инициативата #FitnessChallenge, в която местни знаменитости демонстрират тренировъчните си процеси, като се предизвикват един друг.

 

Източник: https://profit.bg

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени